May 24, 2024

Ny accelerator på Minc ska stötta tillväxten i spelindustrin 

Ny accelerator på Minc ska stötta tillväxten i spelindustrin 

Game Habitat och Minc startar Haven - en spelaccelerator i Malmö

Från och med september välkomnas lovande spelentreprenörer till Minc i Malmö. Tillsammans med Game Habitat gör man nu en branschspecifik satsning på Haven, en spelaccelerator för att erbjuda affärsutveckling och expertis till lovande startups inom spelbranschen.

Diskussionen om ett samarbete mellan de båda aktörerna har pågått sedan i fjol och nu är alltså beslutet taget. Nyheten om satsningen på en spelaccelerator släpps samma vecka som Nordic Game Conference 21-24 maj äger rum i Malmö med över tvåtusenfemhundra besökare. Det är inte en slump menar Daniel Persson, vd för Minc i Malmö, som tillsammans med Peter Lübeck, vd för Game Habitat har tagit initiativet till spelacceleratorn.

"Förhoppningen är att locka fler spelentreprenörer att välja Malmö som hemvist för sina företag. Tidigare har vi inte kunnat erbjuda något etablerat stöd för spelentreprenörer, ändå har Malmö producerat några av de mest kända varumärkena i världen. När nu Minc och Game Habitat tillsammans satsar på affärsrådgivning och spelexpertis kan vi ta verkligen vara på det driv och den kompetens som finns i staden, så förväntar vi oss naturligtvis ännu fler framgångsrika bolag som stärker Malmös tillväxt", säger Daniel Persson, vd för Minc. 

"Malmö är en spelstad i världsklass, men för att vi ska fortsätta vara det måste vi säkra återväxten av nya spelföretag. Några av världens bästa spelutvecklare finns redan här, och vi vet att många av dem vill starta egna spelstudios. Samarbetet med Minc är ett steg i etableringen av ett holistiskt stödsystem som möjliggör att fler hållbara och jämställda spelstudios etableras i regionen", säger Peter Lübeck, vd på Game Habitat.

Faktaruta Haven

Spelacceleratorn Haven prövas som en pilot under hösten med planerad start i september. Där kommer du som har en lovande spelidé att få hjälp av erfarna spelutvecklare och affärsrådgivare, i en miljö där du träffar andra entreprenörer. Mot en kostnad på 3150 kr i månaden får den som antas tillgång till erfarna affärscoacher, investerare och utgivare, kunskapsmoduler om bland annat marknadsundersökningar, teamkomposition och produktionsplanering, ta del av en gemenskap med andra grundare av spelstudios, egen mentor och ett eget kontorsutrymme på Minc. Dessutom kommer bolagen att få möjligheten att pitcha till Skåne Ventures om en investering på 500 000 kronor.

För att få en plats i Haven ställs följande krav: 

  • Du ska ha ett företag, eller en avsikt att starta ett företag, registrerat i Sverige
  • Du ska kunna spendera motsvarande en halvtidsanställning på aktiviteter på plats
  • Du måste kunna delta fysiskt på sessionerna i Malmö
  • Teamets storlek får inte överstiga sex personer

Du kan redan nu skicka in en intresseanmälan på gamehabitat.se/haven och antagningen sker löpande.
Piloten genomförs med befintliga resurser hos Minc och Game Habitat, samt ett litet verksamhetsstöd från Region Skåne. Om satsningen är framgångsrik hoppas man på extern och långsiktig finansiering. 

Game Habitat är klusterorganisationen för spelutvecklare i södra Sverige. Organisationen har sin bas i Malmö och arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för spelutveckling i södra Sverige. Game Habitat grundades 2013 av representanter för spelföretagen i södra Sverige och finansieras av lokala spelföretag, Malmö Stad och Region Skåne.

Minc grundades 2003 och är en ledande inkubator och ett topprankat startup-hus i Malmö, som stödjer och accelererar tillväxten av innovativa företag. Genom att erbjuda expertis, nätverk och resurser hjälper Minc entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer och nå framgång på den globala marknaden. Under drygt tjugo år har verksamheten stöttat hundratals startups. Minc ägs av Malmö stad. 

För mer information, välkommen att kontakta

Sanna Lindberg, kommunikationschef Minc 

Sanna@minc.se Tel. 0738484697

Erik Sundberg, kommunikationschef Game Habitat

erik@gamehabitat.se Tel. 0793585929

About Minc

At Minc, we believe in creating something bigger than yourself. We offer everything an entrepreneur needs to go from concept to market in-house. Our international network of advisors and award-winning programs will help your startup scale faster and smarter. Welcome to the startup house of Malmö.

Related Posts

Kickstart your startup journey: How Minc's Sprint Program empowers early-stage entrepreneurs
Ny accelerator på Minc ska stötta tillväxten i spelindustrin 
The winners of Minc Innovation Challenge 2021!
What are you waiting for?

Bring your ideas to success

Explore our programs →