March 14, 2024

Ett av Europas främsta startup-hus finns i Malmö

Ett av Europas främsta startup-hus finns i Malmö
Minc är utsett till ett av Europas 100 främsta startup-hus, enligt en granskning av europeisk affärsmedia. Utmärkelsen är en bekräftelse för Malmö stads inkubator Minc, som sedan starten 2003 främjat innovativt entreprenörskap och en dynamisk miljö för växande företag i Malmö.

 

“Utmärkelsen är ett härligt bevis på att vårt dedikerade arbete för att stötta startups håller hög standard, och ännu bättre är att det drar internationell uppmärksamhet till Mincs entreprenörer” säger Daniel Persson, VD för Minc. 

 

Europas start-up-scen är nu mätbar med USA. 98 städer över den europeiska kontinenten har producerat åtminstone en “tech-unicorn”, en tidig företagsetablering värderad till 1 miljard dollar eller mer. Men information om de inkubatorer och acceleratorer som erbjuds i städerna och hur framgångsrika de är,  kan fortfarande vara svår att hitta. Därför har internationella dagstidningen Financial Times, med forskningspartnern Statista och journalistkollegorna på entreprenörsplattformen Sifted, genomfört ett forskningsprojekt för att identifiera Europas ledande start-up-hus år 2024.

 

Totalt har hela 2000 europeiska inkubatorer och acceleratorer utvärderats. 125 valdes ut till en slutgiltig lista, där Minc fick en hedersam plats som nummer femtiofyra. Utvärderingen konstaterar att “Minc har etablerat sig som ett framgångsrikt centrum för innovativa startups genom att erbjuda en unik kombination av affärscoaching och andra resurser, från tidig fas till inkubation och tillväxt på den globala marknaden. Även Mincs levande community med mer än 3000 medlemmar som delar intresset för entreprenörskap och kreativitet, är en starkt bidragande orsak till Mincs popularitet och framgång.”

 

Under årens lopp har Minc framgångsrikt hjälpt hundratals skånska bolag att växa. Bland de mest kända företagen finns Apsis, Hövding, Debricked, Mapillary, Orbital Systems, PinMeTo, Polar Rose, Refined och många fler.

“Varje enskild startup hos oss får stöd som anpassats efter den bransch och fas de befinner sig i. Vi strävar efter att alla entreprenörer i huset ska känna sig sedda och hjälpta framåt under sin tid här”, säger Dennis Åström, ansvarig för programverksamheten på Minc. 


"Vi är otroligt hedrade över att Minc uppmärksammas som en av Europas ledande inkubatorer. Minc ska vara den självklara platsen för alla innovativa entreprenörer som vill testa sina affärsidéer. Som noden i Malmös kommande Startup District kommer vi få ännu större möjlighet att bidra till nya unicorns" säger Daniel Persson, VD för Minc.

 

_______

 

För mer information, vänligen kontakta:

Sanna Lindberg

Head of Marketing and Communications, Minc 

E-post: sanna@minc.se

Telefonnummer: 0738 484 697

 

Om Minc:

Minc är en ledande inkubator och ett startup-hus i Malmö, som stödjer och accelererar tillväxten av innovativa företag. Genom att erbjuda expertis, nätverk och resurser hjälper Minc entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer och nå framgång på den globala marknaden. minc.se

About Minc

At Minc, we believe in creating something bigger than yourself. We offer everything an entrepreneur needs to go from concept to market in-house. Our international network of advisors and award-winning programs will help your startup scale faster and smarter. Welcome to the startup house of Malmö.

Related Posts

Validate Before You Build: Must-Know Steps for Early-Stage Startup Founders (from Minc’s Sprint Program)
Kickstart your startup journey: How Minc's Sprint Program empowers early-stage entrepreneurs
Ny accelerator på Minc ska stötta tillväxten i spelindustrin 
What are you waiting for?

Bring your ideas to success

Explore our programs →