Minc

Junior ekonomiassistent med intresse för investeringar

På Minc häpnar vi varje dag, och vi förvånas inte längre över något. Till oss kommer idéerna som vänder upp och ner på livets alla sanningar, som löser världsproblem eller ännu bättre, vardagliga problem världen över, för att hitta sina livsformer som framgångsrika startups.

Minc följer dig hela vägen från ”tänk om” till den första nedskrivna affärsplanen till investerare, kunder, anställda och - om du vill - exit. Hos oss får innovatörer och entreprenörer helt enkelt den hjälp just de behöver för att bygga sitt universum, och vi är minst lika passionerade för din idé som du.

Vi söker nu en junior ekonomiassistent med intresse för investeringar  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Du kommer arbeta som stöd åt vår ekonomiansvariga samt vår portföljansvariga för investeringsstrukturen Fast Track Capital. Mincs ekonomiansvariga sköter all ekonomi som rör Minc, våra projekt samt de investeringsbolag vi förvaltar. Vår portföljansvariga hanterar de investeringsbolag som Minc förvaltar vilka idag omfattar en portfölj om drygt 80 startups i tre olika aktiebolag.

Som ekonomiassistent kommer du arbeta med den dagliga verksamheten, dagliga bokföringen och rapporteringar av olika slag. Som stöd inom förvaltningen av investeringsbolagen så kommer du även träffa och utvärdera bolag i tidiga skeden, vara delaktig i rapportering, framtagning av material till styrelse etc.

Du kommer ha goda möjligheter att kunna utvecklas inom båda områdena och få en inblick i hela ekosystemet för startups.

Vem söker vi?

Kompetenser och egenskaper för rollen

 • Grundläggande bokföringskunskaper
 • Högskoleexamen eller liknande
 • Intresse av investeringar
 • Organiserad och ordningsam
 • Kunna hantera olika typer av arbetsuppgifter
 • Ansvarsfull
 • Förståelse för siffror
 • Grundläggande kunskap i officepaketet (excel, word och powerpoint)
 • Flytande i engelska och svenska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Kunskap av ekonomiprogram
 • Erfarenhet av investeringar

Vid eventuella frågor, välkommen att kontakta Yvonne Malmgren (yvonne@minc.se).

Ansökan, CV och personligt brev, skickas till yvonne@minc.se

Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 28 maj.

Om Minc

Minc är helägt av Malmö Stad och har som uppgift att främja tillväxt genom att stötta innovativa företag med tillväxtpotential, samt att stimulera entreprenörskap generellt. Minc grundades 2003 och erbjuder sedan dess kvalificerad affärsrådgivning, nätverk och fysiska och digitala miljöer till entreprenörer och innovativa företag med potential att nå framgång. Hundratals startups har gått igenom Mincs olika program och erbjudanden och startups som har påbörjat sin resa i Minc-huset har gjort allt från att utveckla ansiktsigenkänningsteknik för Apple till att använda sin teknik för att avslöja Panama Papers. Malmöregionen är en av de mest innovativa regionerna i världen och har överträffat både Oslo och Helsingfors i omgångar med insamlat riskkapital.

Check out other openings

No items found.
What are you waiting for?

Do you want to join?

Apply to program →