Administrativ Projektledare / Verksamhetscontroller - Minc

Minc söker en projektledare med erfarenhet av kommunal förvaltning. Bolaget är ett av Malmö Stads helägda bolag och finns i lokaler i centrala Malmö. Du kommer att vara en del av ett energifyllt team som är med och skapar framtidens innovativa bolag i Malmö. Din roll blir att administrativt ansvara våra externfinansierade projekt samt stötta VD i uppföljning och utveckling av den operativa driften.

Vi söker en person med förmåga att skapa struktur och processer på ett för en mindre verksamhet effektivt sätt. Minc har en stark anda att utveckla och skapa innovationer och driva verksamheten framåt och det är en viktig del i Mincs kultur. Vi behöver en person som både trivs och kan verka i en dynamisk miljö som samtidigt är strukturerad och tydlig.

Rollen består av två huvudsakliga delar: dels operativt stöd till VD, dels övergripande administrativt ansvar för Mincs externa projekt.

Stöd till VD innebär ansvar för Mincs rapportering till Malmö Stad samt ansvar för att utveckla Mincs processer för att säkerställa en effektiv verksamhet. Du ska även ansvara för Mincs inköp och leda de upphandlingar som Minc är involverad i. Du får en viktig och aktiv roll att
utveckla Minc och god möjlighet att påverka och driva utvecklingen i samråd med VD.

Minc har över tid 1-3 aktiva externa projekt som kan finansieras av Tillväxtverket eller via olika EU-projekt. Projekten syftar alltid på att utveckla entreprenörskap och kompletterar Mincs ordinarie verksamhet. Här behöver vi din hjälp att skapa en god struktur för våra projekt och vara med hela vägen från ansökan till slutrapportering. Varje projekt har en projektledare som övergripande ansvarar för att resultaten nås och ni kommer att arbeta i nära samverkan.

Stöd till VD i det operativa arbetet innebärande bla:
● Huvudansvarig för Mincs rapportering mot Malmö Stad
● Leda Mincs internkontrollarbete och rapportering
● Ansvara för upphandling och ramavtal i samverkan med ekonomiansvarig
● Ansvarig för Mincs GDPR-arbete

Denna del omfattar 25 % av tjänsten.

Övergripande ansvar för Mincs externa projekt innebär bla:
● Ansvara för ansökningar av nya projekt i nära samverkan med Mincs berörda personal
● Planera och strukturera projekt i uppstartsskedet
● Sätta en övergripande plan och struktur för Mincs aktiva projekt
● Planera och leda uppföljning och rapportering av projekten
● Sköta kommunikation med berörda finansiärer
● Stötta projektledarna i det administrativa arbetet

Den ekonomiska redovisningen i projekten sköts av vår ekonom. Arbetet sker alltid i nära samverkan med Mincs berörda personal, ekonom och övergripande projektledare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är serviceinriktad och har lätt för att bygga goda relationer. Du är noggrann och strukturerad samtidigt som du är flexibel och klarar av att periodvis ha ett högt flöde av arbetsuppgifter. Du är prestigelös och kan fatta egna beslut för att komma vidare med dina
arbetsuppgifter. Det är viktigt att du kan ligga steget före i att se vilka uppgifter som kommer och vad som behöver göras. Ständiga förbättringar och utvecklingsfrågor ser du som en naturlig del av ditt arbete. Arbetet förutsätter du har ett gott omdöme och tålamod samt hög prioriteringsförmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser gärna att du har erfarenhet driva projekt med extern finansiering i offentliga sammanhang. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med verksamheter som haft externfinansiering från exempelvis EU, Vinnova och Tillväxtverket. Du har genomfört offentliga upphandlingar och vet hur regelverken ser ut. Det är önskvärt att du har erfarenhet av kommunal förvaltning från tidigare roller.

Det är viktigt med god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift och speciellt god förmåga att uttrycka dig väl i skrift i myndighetssammanhang. Du drivs av att skapa en god verksamhet med för verksamheten anpassade ramar. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv. Du ser dig själv i en expert inom ditt område och delar gärna med dig till andra.

Tjänsten rapporterar till VD.

Omfattning: Deltid 50-60 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Omgående

Intresserad? Skicka din ansökan så snart som möjligt till work@minc.se dock senast den 28 feb. Urvalsprocessen sker löpande.

Frågor?
Kontaktperson
Magnus Eriksson, administrativt ansvarig (vars ersättare vi söker)
E-post: magnus@minc.se

Jeanette Andersson, VD
E-post: jeanette@minc.se

Check out other openings

No items found.
What are you waiting for?

Do you want to join?

Apply to program →